25 mai 2012

Acordul ACTA se apropie de o concluzie



Pe 30 și 31 mai Parlamentul European urmează să se pronunțe prin vot asupra ACTA, în interiorul a trei comisii: JURI (juridică), ITRE (industrie) și libertăți civile (LIBE). Votul final va avea loc în plenul Parlamentului European, în sesiunea 3-5 iulie 2012.

În comisia juridică JURI raportorul nu intenționează să propună amendamente, și se pare că raportul va trece la vot în forma inițială. În comisia ITRE raportorul (din partea Partidului Piraților) s-a declarat ferm împotriva Acordului și recomandă respingerea ACTA. În comisia LIBE, raportorul se opune Acordului.


Între timp, în România legea "Big Brother" trece de parlament votată transpartinic.

Dar la orizont a apărut un pericol mult mai grav - UE vrea identificarea utilizatorilor de internet, măsura urmând apoi să fie extinsă la cei din SUA (acolo ar fi mult mai contestată și ar întâmpina mult mai multe probleme la legiferare, de aceea se face testul inițial în UE). De la autentificarea utilizatorului (necesară în tranzacții) până la restricționarea accesului la internet pentru utilizatorii neidentificați nu e cale lungă.


3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Asta este cea mai mare batalie in acest moment .S-au prins ca Internetul este inamicul lor principal, ca deschide mintile oamenilor ,ca inseamna libertate si se concentreaza sa ne innabuse glasurile cu cipuri,barcoduri de identificare, ID-uri.
Am auzit de la cineva ca Partidul Piratilor a afirmat ca daca se voteaza asa ceva isi vor muta serverele pe sateliti....Nu e gluma

Riddick spunea...

PP se cam laudă. Am impresia că sunt niște fanfaroni ori niște simulanți creați pentru a se controla opoziția la dictatura The Brave New World - ului.

Crystal Clear spunea...

Chiar ? Interesant ,o sa incerc sa mai aflu cate ceva despre ei...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: